Na, öt rész a hátunk mögött. Meglehetősen nagy elvárásaim voltak a hatodik évaddal, már korábban leírtam az évadnyitóról szóló cikkben, hogy miért. Azért szummázva itt: mert a negyedik évad után az ötödik nagyon lapos volt nekem, nem volt meg a karakteres rosszfiú, anélkül meg ez a sorozat csak annyi, mint ha szart tapicskolnánk. De ez a múlt, carpe diem – az új évad kegyetlen, és kegyetlen . Spoiler alert terhe mellett kattintsatok a továbbra és nézzük, hol tartunk most.

Van egy nagyon brutális, az eddigi évadokhoz mérten kiemelkedően karakteres sorozatgyilkosunk, Professor Geller, vagyis ahogy a rendőrség köreiben emlegetik – Doomsday Killer. A vallás, ahogy az várható volt, központi szerepet kapott – azonban nem olyan módon, ahogy azt sokan várták. Az első rész alapján láthattuk, hogy Dexter szembesül a vallással, hiszen Harrison-t lassan óvodába kell járatni, erre a célra pedig a Batista által ajánlott katolikus verzió felelne meg a legjobban, Dexter viszont nagyon vívódik, elvégre ha valaki, akkor ő tényleg nem vallásos. A nézők nagy része (s így én is) ezt a vonalat tervezte bevállalni, azonban megjelenik két mellékszál a vallás terén: Brother Sam és Professor Geller; egyikük jóra használja a vallást, másikuk kevésbé. Sőt, egyáltalán nem.

Eddig – idestova – három gyilkosságon vagyunk túl, azok viszont kegyetlen brutálisak voltak. Először a hét kígyós gyilkosság (a 6×01-ben), az Apokalipszis Lovasaival “előadott” gyilkosság (a 6×03-ban), illetve a Halál Angyalának megtestesítése a 6×04-ben, ami szerintem a sorozat pályafutása során a legbrutálisabb gyilkosság díját nyugodtan elnyerhetné. Illusztrációként egy kép itt, csak hogy lássuk, miért.

Brother Sam figurája kulcsfontosságú lesz a későbbiekben, Dexter pedig egyre közelebb kerül az igazi gyilkoshoz. A segítő Travis-t már félig elkapta és csak azért engedte el, mert látta rajta, hogy ő valóban képtelen megtenni a gyilkosságokat, nem kell minden áron Dexter asztalára kerülnie. Debra előléptetése a rendőrségnél érdekes konfliktusokat szülhet a későbbiekben, nagyon idegen neki ez a szerep, ennek többször – a saját módján – hangot is ad. Batisa és LaGuerta pedig elváltak, de ez várható volt, mert valaminek vinnie kellett előre a sorozat szerelmi vonalát.

Bővebben talán nincs értelme feszegetni az eddigi történéseket, tűkön ülök a jövő heti epizód miatt már most. Jó cliffhangerrel lett vége az ötödik epizódnak, Dexter Sötét Útitársa pedig remélem hamarosan előbújik. Azt azért megjegyezném, hogy hamarosan jön az újabb gyilkosság, ez határozottan kiderült az utolsó epizódból, ugyanakkor az írók érezték, hogy az Angel of Death után kicsit pihenni kell az emberi gyomornak. Én azért tartom korábbi kijelentésem, miszerint ez az évad 10+/10. Hajrá, hajrá, nézzétek, kommenteljetek!


Címkék: